Aetherius Society

Een afbeelding van George King; oprichter van Aetherius Society
George King, oprichter van de Aetherius Society

De Aetherius Society is opgericht door George King, in het midden van de jaren 1950. King beweerde contacten te hebben met buitenaardse intelligenties, die hij de 'Kosmische Meesters' noemde.

Het voornaamste motto van de Aetherius Society is dienstbaarheid. Ook draait veel in de beweging om eenheid, en om karma. De beweging gelooft dat Socrates, Jezus, Buddha en andere figuren exrtraterrestrials waren die vanuit de Kosmos onze planeet aandeden.

Ik ging er van uit dat die Society wel niet meer zou bestaan, dus wat schetst mijn verbazing dat ze nog volop leven en hun vreemde ideeën niets aan vitaliteit schijnen te hebben ingeboet.

De Aetherius Society bestaat wereldwijd uit misschien net duizend mensen, in Nederland hebben ze niet eens een postbus. Maar in een kerk naast de deur, in Londen, komen mannen en vrouwen samen die aliens zeer serieus nemen.

Voor hen zijn aliens goden. Jaarlijks houden zij een pelgrimstocht naar Holdstone Down in Devon, de plek waar volgens hen Jezus voor het eerst voet op aarde zette, vanuit een ruimteschip dat van Venus kwam. Een soort omgekeerde Musk dus.

De groep is er getuige van Operation Prayer Power, een ritueel waarbij een 'gebedsbatterij' wordt opgeladen, zodat energie richting het buitenaardse kan worden geleid, om zo de mensheid te beschermen. Kijken we even met ze mee...

Achtergrondinformatie

Laatst bewerkt: 24 april 2020.